Как да почистите гъбата за миене на съдове ? Това трябва да се прави редовно, тъй като гъбата влиза в пряк контакт с остатъците от храна и мазнини.
Повечето хора използват традиционни гъби за миене на съдове, които бързо стават неизползваеми. Остатъците от храна се утаяват на повърхността им, създавайки благоприятна среда за размножаване на бактерии . Някои хора сменят тези гъби с нови много бързо, а аз ги използвам няколко седмици. Разбира се, редовно дезинфекцирам гъбите за миене на съдове .
Как да дезинфекцираме гъби за миене на съдове?
Първо поставете гъбата в купа. Поръсете яс една лъжица сол и добавете лъжица оцет. Напълнете с вряща вода. Изчакайте 15 минути. Накрая изплакнете гъбата под течаща вода.
Дезинфекция в микровълнова фурна
Първо накиснете гъбата във вода и я поставете в микровълновата. Включете устройството за 30 секунди на пълна мощност. След това време извадете гъбата.
Внимание: Гъбата ще бъде много гореща, затова използвайте ръкавица!
Почистване на гъбата с оцет
Оцетът перфектно убива бактериите и неприятните миризми. Добавете оцет в купа и потопете гъба в него. След няколко минути извадете от купата и изплакнете под течаща вода.
Измиване в съдомиялна
Можете да измиете гъбата за миене на съдове в съдомиялна машина. След цикъла на измиване, гъбата ще бъде подновена и напълно готова за употреба.
Как да поддържаме гъбата за миене на съдове?
- За да не повредите бързо гъбата, опитайте се да премахнете мазнината от съдовете с хартиени кърпи.
- Отстранявайте остатъците от храна от гъбата след всяко миене на съдове.
- След всяка употреба изстискайте гъбата и подсушете излишната вода.
- Редовно сменяйте гъбата с нова и не чакайте да се замърси много.