Има толкова много обещаващи реклами за модерни „суперхрани“ за отслабване, че напълно спряхме да обръщаме внимание на родните продукти, познати на стомаха ни.
Не търсете някакви чудодейни средства по интернет-магазините! Всичко, което ви трябва, е обикновена каша . Сложните въглехидрати в тандем с фибрите се усвояват дълго и насищат по-добре. Кашата стимулира храносмилането, помага да се отървете и от запека .
Диетата с царевична каша е отличен избор, ако спешно трябва да свалите до 5 излишни килограма. Ще отслабнете и няма да страдате от глад. Междувременно тялото ще получи всички необходими витамини и минерали, с които царевичната каша е пълна.
Царевичната каша едновременно насища и благодарение на съдържанието на груби растителни влакна почиства червата. Метаболизмът се регулира по такъв начин, че да продължите да отслабвате още известно време след диетата. Продуктът също така помага за понижаване на нивата на лошия холестерол в кръвта.
За каша, приготвена с вода, калорийната стойност от 81 kcal на 100 g продукт е много ниска. Гликемичният индекс е доста висок - 70, така че не трябва да спазвате моно диетата на царевична каша за повече от 4 дни. Освен това, яжте на малки порции, пийте много вода. Ето и режима по дни:
Диета с царевична каша
Първи ден
400 гр.царевична каша, 1 краставица, 1 домат, 1 ябълка, 2 литра вода.
Втори ден
Дублирайте менюто на първия ден,
Трети ден
400 гр.царевична каша, 300 гр.салата от бяло зеле и моркови, подправена с лимонов сок и 1 ч.л. зехтин, 2 литра вода, 3 порции зелен чай без захар.
Четвърти ден
Дублирайте менюто на третия ден.
Как да приготвим царевичната каша
За да може царевичната каша наистина да допринесе за отслабване, тя трябва да бъде правилно приготвена. Не добавяйте мляко, захар или масло.
Съставки:
50 гр.фино смляно царевично брашно
200 мл вода
0,5 ч.л.зехтин
Приготвяне:
Изплакнете добре царевичното брашно до чиста вода. Сложете водата в тенджера и оставете да заври, добавете сол.
Изсипете брашното във вряща вода, разбъркайте, гответе на слаб огън за 15-20 минути. В края на готвенето добавете малко зехтин.