Без значение колко богат е асортиментът от закуски на масата, а сред тях винаги ще има поне едно парче сирене. И все пак, в крайна сметка, нещо толкова лесно и вкусно, като сиренето, е в голямо търсене на всяка компания.
Сиренето в марината става много по-добро на вкус. Този богат пикантен вкус не може да се сравни с нищо и не можете да мислите за по -добра закуска от него. Редакционната ни колегия ще ви сподели рецепта за мариноване на сирене, с която ще можете и да го съхранявате за много по- дълго време.
Съставките
твърдо сирене 500 грама
лимон 1,5 бр.
чесън 4 скилидки
Черен пипер 0,5 ч.л.
провансални билки 1 супена лъжица.
червен пипер 1 ч.л.
маслини на вкус
червен пипер 1 ч.л.
мед 1 супена лъжица
слънчогледово масло 400 ml
босилек на вкус
Подготовка
Порцията е за 2 буркана. Вариантът с един буркан също е добре дошъл, изборът е ваш. Нарежете сиренето на големи кубчета, преминете лимона през месомелачка или чопър (или просто го рендосайте) и подгответе всички подправки.
Сложете 250 грама сирене в един буркан. Подгответе марината- 1 лимон, щипка черен пипер, маслинена паста, натрошен чесън и 200 мл слънчогледов и маслинов микс. Сипете марината в сиренето. Дръжте го в хладилника поне за един ден! Колкото по-дълго престои, толкова по-вкусно ще стане.
За вторият буркан се задушава нарязания чесън в 200 мл масло. След това в охладеното масло, разтворете меда, добавяте лъжица червен пипер, половин лимон, маслини, червен пипер и босилек. Изсипете сиренето в марината и затворете в буркан по същия начин.
Ако желаете, можете да експериментирате с различни подправки и готови сирена, за да добавите към салатата си или пък да ви служат само като лека закуска. Да се съхранява в хладилника.
Можете да използвате всички подправки, които харесвате и всякакви сирена. Например, по-добре е да добавите маслини и натрошени сушени домати.
Ако рецептата ви е харесала, споделете я с приятелите си!