Ето една рецепта за невероятна торта без печене с наситен вкус на ядки. Няма да ви се вярва, че сте направили нещо толкова вкусно за отрицателно време!
Идеална е за лятото (защото не се пече) и за моментите, когато ви трябва спешно десерт, а нямате много време за приготвянето му.
Бързо комбинираме сладки вафли с много лесна смес, която е готова след няколко движения на миксера.
Ето необходимите продукти за изключително вкусната Вафлена торта с пухкав крем :
Вафлена торта с пухкав крем
Продукти:
- 1 опаковка лешникови вафли
- 250 мл маскарпоне
- 350 мл сметана
- 2 супени лъжици фъстъчено масло
- 1 супена лъжица кафява нерафинирана захар
Приготвяне:
Постелете формата за печене със сладкарски борд. Покрийте дъното старателно с вафли (може да използвате не задължително лешникови, а с всякакъв ядков вкус). Отрежете вафлите, ако е необходимо, за да паснат на дъното.
В купа се разбива с миксер сметаната и се добавя захарта. Когато сместа стане пухкава, добавете маскарпонето на порции и след това фъстъченото масло. Смесваме всичко в еднородна маса.
Снимка: YouTube
Изсипете крема върху вафлите и заравнете старателно.
Снимка: YouTube
Оставете в хладилника за няколко часа, за да стегне добре. Преди сервиране украсете десерта със смлени ядки или избран от вас топинг.
Снимка: YouTube
Да ви е сладко!