600 гр. патладжани
сол
4 с.л. зехтин
700 гр. картофи, обелени и нарязани на кубчета
2-3 глави лук, нарязани
1 скилидка чесън
по 1 червена и жълта пиперка, почистена от семето и нарязана
600 гр. домати, обелени и нарязани
1 с.л. пресен босилек, накълцан (или 1 ч.л. сух босилек)
1 с.л. пресен риган или 1 ч.л. сух
1 с.л. нарязан магданоз
сол и черен пипер
Измийте патладжаните, махнете дръжките, обелете ги и нарежете на кубчета. Посолете ги и объркайте с ръце. Оставете да почиват 20 минути, след което измийте добре под течаща вода, отцедете и подсушете с кухненска хартия или кърпа.
Загрейте фурната на 220ºC.
В дълбок тиган загрейте зехтина и изпържете картофите за 3 минути. Добавете лука и пържете, докато стане прозрачен. Добавете нарязания чесън и патладжаните и пържете около 2-3 минути. Объркайте чушките и оставете и те да се запържат. Накрая добавете доматите и задушавайте 2-3 минути. Подправете с босилека, магданоза, ригана, сол и черен пипер на вкус. Покрийте тигана с капак или алуминиево фолио и го пъхнете в загрятата фурна. Печете на 220 градуса около 30 минути.