Постен кекс
22 Декември 2011
20454
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Газираната вода, бакпулверът, сладкото, олиото и захарта се разбиват до еднородна смес. Прибавя се брашното и се разбърква с лъжица, докато се получи гладко кейково тесто. Тестото се изсипва във форма за печене с незалепващо покритие и се пече до пълна готовност. Щом се охлади, кейкът се изважда от формата и се намазва с глазурата. Поднася се нарязан на порционни парчета, гарнирани с пресни плодове. За да приготвите глазурата, трябва да кипнете виното със захарта. Щом захарта се стопи, се прибавя течната растителна сметана и сосът ври 1-2 минути. В него се прибавят пасираният банан и настърганата на ситното ренде ябълка. Глазурата ври, докато се сгъсти.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари