Постен ориз с гъби

вход през zajenata.bg
Постен ориз с гъби
admin
Добавена от: admin
25820
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 ч.ч. ориз
250 гр. гъби печурки
няколко стръка пресен лук (само бялата част) или 1 глава стар лук
2-3 скилидки чесън
1/2 ч.ч. олио
черен пипер
сол
соев сос
1 връзка магданоз

Оризът се измива добре, след което се слага в тенджера с кипната подсолена вода (3 ч.ч.). Вари се до готовност. Олиото се загрява в тиган и в него се пускат нарязаните на филийки гъби, както и нарязаните лук и чесън. Всичко се разбърква добре и се оставя да се задуши до омекване на зеленчуците, като се бърка периодично. Овкусява се със солта и черния пипер (имайте предвид, че соевият сос е доста солен - може и да не добавяте сол предварително).

Прехвърлете в дълбока чиния сварения ориз, добавете гъбената смес, соев сос на вкус и добре объркайте всичко. 

Поднесете ястието с нарязания магданоз.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft