1 ч.ч. ориз
250 гр. гъби печурки
няколко стръка пресен лук (само бялата част) или 1 глава стар лук
2-3 скилидки чесън
1/2 ч.ч. олио
черен пипер
сол
соев сос
1 връзка магданоз
Оризът се измива добре, след което се слага в тенджера с кипната подсолена вода (3 ч.ч.). Вари се до готовност. Олиото се загрява в тиган и в него се пускат нарязаните на филийки гъби, както и нарязаните лук и чесън. Всичко се разбърква добре и се оставя да се задуши до омекване на зеленчуците, като се бърка периодично. Овкусява се със солта и черния пипер (имайте предвид, че соевият сос е доста солен - може и да не добавяте сол предварително).
Прехвърлете в дълбока чиния сварения ориз, добавете гъбената смес, соев сос на вкус и добре объркайте всичко.
Поднесете ястието с нарязания магданоз.