Постен сладкиш с ябълки

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Постен сладкиш с ябълки
Постен сладкиш с ябълки
admin
Добавена от: admin
21761
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

16 бр. обикновени бисквити (Пти Бьор или подобни)

5 - 6 ябълки

2 чаши от 200 мл захар

2 чаши грис

1 пакетче ванилова захар

1 лимон

1 портокал

1,5 л вода

сметана за украса

Ябълките се обелват и нарязват на кубчета. Заливат се с изцедения сок от портокала и лимона. Добавят се 300 мл вода, а след това сместа се поставя на огъня да заври. Когато ябълките се сварят добре, се пасират или разбиват с миксер. Добавя се още 1,2 л вода, 2 чаши захар и ваниловата захар. Когато сместа кипне отново, се добавя грисът на тънка струйка при постоянно бъркане. Когато кремът получи необходимата плътност, съдът се сваля от огъня. По желание се добавя малко жълта сладкарска боя. Сместа се изсипва върху бисквитите, предварително подредили на дъното на дълбок съд. Сладкишът се оставя за няколко часа на студено, за да се охлади. Щом стегне добре, сладкишът се нарязва на пастички. По желание се украсява със сметана.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft