Постен щрудел с мармалад

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Постен щрудел с мармалад
Постен щрудел с мармалад
admin
Добавена от: admin
8514
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. брашно
250 мл вода
30 гр. мая
2 супени лъжици захар
1 чаена лъжичка сол
1 пакетче бакпулвер
Плънка:
1 буркан домашен мармалад от сини сливи
2 мандарини (само кората, настъргана)
100 гр. галета

Активирайте маята по обичайния начин. След това от съставките омесете гладко тесто. Тестото разделете на 2-3 части, в зависимост от това колко бройки искате да получите и в каква тава ще печете щрудела, и всяка част разточете на правоъгълна кора. 
Намажете кората с маргарин, а след това с плънката, за която предварително сте смесили всички съставки. 
Увийте на руло, покрийте го и оставете да втасва, докато фурната се загрява на 180 градуса. Готово е, когато при допир се получива вдлъбнатина. Изпечете щрудела, докато се получи приятна кафеникава коричка.

По желание може да смените вида на мармалада и да добавите натрошени ядки към плънката.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft