Постен щрудел с мармалад
19 Ноември 2014
8514
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Активирайте маята по обичайния начин. След това от съставките омесете гладко тесто. Тестото разделете на 2-3 части, в зависимост от това колко бройки искате да получите и в каква тава ще печете щрудела, и всяка част разточете на правоъгълна кора.
Намажете кората с маргарин, а след това с плънката, за която предварително сте смесили всички съставки.
Увийте на руло, покрийте го и оставете да втасва, докато фурната се загрява на 180 градуса. Готово е, когато при допир се получива вдлъбнатина. Изпечете щрудела, докато се получи приятна кафеникава коричка.
По желание може да смените вида на мармалада и да добавите натрошени ядки към плънката.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари