Постна гъбена яхнийка

вход през zajenata.bg
Постна гъбена яхнийка
admin
Добавена от: admin
30920
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

225 гр. гъби печурки, нарязани
2 с.л. сушен зеленчуков микс (готова подправка
½ ч.л. бял пипер
1 ч.л. сушен розмарин
1-2 листа градински чай, нарязани
1 ч.л. лук на прах
1 ч.л. червен пипер
1/8 ч.л. сол
2 чаши зеленчуков или гъбен бульон
1 чаша вода
1 ½  - 2 с.л. нишесте + 2 с.л. студена вода

В голям тиган задушете гъбите в малко мазнина на умерен огън за около 5 минути. Добавете пипера, розмарина, градинския чай, лука, червения пипер и солта. Продължете да задушавате още около 3 минути. Прибавете бульона и водата, оставете да заври, след което намалете огъня и оставете ястието на тих огън под капак за около  30 минути. 
Прецедете соса в сито (като заделите гъбите) и го върнете отново на огъня. 
В малка купа разтворете нишестето в 2 с.л. вода. Налейте получената каша във врящия сос, като бъркате непрекъснато. Оставете соса да заври отново, намалете огъня и гответе около 1-2 минути, докато се сгъсти. Върнете гъбите към соса. 
Поднесете готовата яхния с пресен хляб.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft