Постна лазаня с гъби и праз

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Паста
Постна лазаня с гъби и праз
Постна лазаня с гъби и праз
admin
Добавена от: admin
27818
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

за корите:
300 гр брашно
2 яйца
2 с.л. олио
2 с.л. оцет
за плънката:
3 големи глави лук
3 моркова
3 връзки пресен лук или 2 стръка праз лук
350 гр печурки
5-6 с.л. олио
мащерка
2 с.л. брашно
200гр сметана
250 гр настърган кашкавал или сирене
за соса:
1 ч.ч. доматен сок
1/2 връзка магданоз

Старият лук и морковите нарязвате на кубчета. Пресният лук или празът нарязвате на ситно. Смесвате ги и ги задушавате леко. След това добавяте останалите зеленчуци и подправки.
Задушавате ги окло 15 минути. Поръсвате с брашното и добавяте 4/5 от сметаната и варите на слаб огън без капак не повече от 2 мин.
След това правите корите като смесвате продуктите и добавяте хладка вода до получването на средно меко тесто. Покривате с кърпа и го осатавяте да си почине 20 минути. След това го разделяте на няколко топчета и разточвате всяко на лист с дебелина 2-3 мм. Режете квадрати, които подреждате в тава и леко се изсушават в слабозагрята фурна.
Готовите кори редите в намазана с олио тава. Корите редите на дъното, намазвате с плънка, посипвате със сирене и така докато продуктите свършат.
Последната кора намазвате със сметаната и посипвате с настъргано сирене. Доматеният сок смесвате с магданоза и пливате около лазанята.
Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса около 30 минути.

Забележка: може да използвате и готови кори за лазаня.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft