За тестото:
400 гр. брашно
1/2 чаена лъжичка сол
10 супени лъжици захар
10 грама сода
3 супени лъжици олио
250 мл бира
200 гр. мед
За крема:
15 лъжици нишесте
1 пудинг ванилия
100 гр. оризово мляко на прах
1 л вода
300 гр. захар
300 гр. постен шоколад с високо съдържание на касао (45%)
150 гр. крокан от бадеми или орехи
1. Всички съставки за тестото се поставят в купа и се бият с миксер. Сместа се изсипва в намазнена п правоъгълна форма или тава (може и покрита с хартия за печене).
2. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса около 15 минути. Оставя се да изстине и се нарязва на три части, като всяка част се разрязва на половина по дължина. Излизат шест кори.
3. За крема разтвореното оризово мляко се слага в 800 мл вода заедно със захарта на огъня. В останалите 200 мл вода слагаме нишестето и пудинга, и бъркаме, докато се обединят.
4. След като се смесят добре и млякото започне да ври, поставяме разбитата смес от нишесте и пудинг и бъркаме, докато кремът се сгъсти хубаво. Дръпваме съда настрана и добавяме шоколада, за да се разтопи добре. Готовият крем се охлажда.
5. Редят се кора, крем, смлян крокан и така се процедира с всички продукти, докато се изчерпат. Накрая цялата торта се намазва с крема, поръсва се с крокан и се оставя поне една нощ да се съединят вкусовете и да омекне добре.