В хладка вода сложете захарта, маята и чаена лъжичка брашно, и оставете една минута, за да се активира маята. След това я смесете с олиото и солта, и с брашното омесете меко тесто. Оставете да втасва на топло. След като втаса, разделете тестото на три топки. Всяка топка разточете на кора с размери 25х50 см.
Първата кора се намазва с маргарин и се поръсва със сусам.
Втората кора се разточва с размерите на първата и се поставя върху нея. Намазва се с маргарин и се поръсва с мак.
Третото топче се разточва със същия размер и се слага върху другите две - леко се прокарва точилката върху така наредените кори, за да се слеят корите.
С нож се нарязват ленти с дебелина 1 -1,5 см, като единият им край не трябва да е разрязан до края.
След това започнете да навивате тестото откъм неразрязания край до върха, след което завийте в кръг.
Оставете да втаса, след което печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 10 минути, след това намалете температурата на 180 градуса и печете още 20 минути.
Забележка:
Ако не желаете да ползвате маргарин, може да намажете корите с палмово масло. Ако не постите, най-добре използвайте чисто краве масло.