За тестото:
250 гр. брашно
1 бакпулвер
1 пакетче ванилова захар
250 гр. захар
2 супени лъжици олио
200 гр. печени, натрошени лешници
200-250 мл газирана вода
За пълнежа:
4 пудинга ванилия
12 супени лъжици захар
1 ванилова захар
10 супени лъжици кокосово мляко
1 литър вода
250 гр. маргарин
250 гр. пудра захар
1/2 чаша смлени лешници
100 гр. постен шоколад
За приготвяне на тестото в дълбок съд се смесват много добре сухите съставки (брашно, бакпулвер, ванилия, захар и смлени лешници). Добавят се олиото и газираната вода. С лъжица се обърква сместа, докато стане хомогенна. В тава, покрита с хартия за печене, се излива тестото и се пече 25-30 минути на 180 градуса.
В същото време се приготвя пълнежът. В тенджера на огъня се налива около 700 мл вода и 10 супени лъжици кокосово мляко. Отделно пудингът се разтваря с 12 супени лъжици захар и 300 мл вода. Разтвореният пудинг се излива във врящата вода и се вари гъст крем-пудинг.
В друг съд се разбива на пяна маргаринът с 250 гр. пудра захар и ваниловата захар. В него се добавя охладеният крем-пудинг и 1/2 чаша смлени лешници. Кремът се обърква хубаво. Разделя се на 2 части. Едната част остава същата-бяла, а в другата се добавя 100 гр. разтопен постен шоколад.
Блатът се разрязва на три и се съединяват както следва: блат - тъмен крем - блат - бял крем. Отгоре се слага последният блат и се намазва с останалия крем. Украсява се по желание.