Постна шоколадова баклава с портокал

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Постна шоколадова баклава с портокал
Постна шоколадова баклава с портокал
admin
Добавена от: admin
12217
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. кори за баница
200 мл. олио
Плънка:
200 гр. смлени бисквити
200 гр. смлени орехи
3 супени лъжици какао
100 гр. млечен шоколад
50 гр. нарязани стафиди
Сироп:
900 гр. захар
700 гр. вода
1 портокал
1 ванилова захар
100 гр. шоколад за готвене с малко олио

Започваме с приготвяне на сиропа. В касерола нарязваме портокала, сипваме вода, захар и ванилия. Оставяме сиропа да къкри десетина минути, след което да изстине. 
Плънка:
Смесват се смлените орехи, бисквити, нарязания шоколад, стафидите и какаото.

Всяка кора се пръска с олио, като от две кори се прави един руло. Във всяко руло се поставят 3 пълни супени лъжици от плънката. Излизат обикновено 8-9 рула, които се нарязват преди печене. Баклавата се пече на 180 градуса 30 - 40 минути. 
Топлата баклава се залива със студения сироп и отново се връща във фурната, докато се охлади и се напои със сироп. 
В касерола на водна баня се разтопява шоколада с малко олио и с него се залива баклавата.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft