Постна шоколадова баклава с портокал
27 Декември 2014
12217
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Започваме с приготвяне на сиропа. В касерола нарязваме портокала, сипваме вода, захар и ванилия. Оставяме сиропа да къкри десетина минути, след което да изстине.
Плънка:
Смесват се смлените орехи, бисквити, нарязания шоколад, стафидите и какаото.
Всяка кора се пръска с олио, като от две кори се прави един руло. Във всяко руло се поставят 3 пълни супени лъжици от плънката. Излизат обикновено 8-9 рула, които се нарязват преди печене. Баклавата се пече на 180 градуса 30 - 40 минути.
Топлата баклава се залива със студения сироп и отново се връща във фурната, докато се охлади и се напои със сироп.
В касерола на водна баня се разтопява шоколада с малко олио и с него се залива баклавата.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари