Постна ябълкова пита с орехи - без мляко и яйца, но невероятно сочна и вкусна

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Постна ябълкова пита с орехи - без мляко и яйца, но невероятно сочна и вкусна
Постна ябълкова пита с орехи - без мляко и яйца, но невероятно сочна и вкусна
admin
Добавена от: admin
29631
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

200 гр. грис
175 гр. брашно
150 гр. захар
1 ванилия
1 бакпулвер
2 ч.л. канела, смесена с ванилия
сок и настъргана кора от 1/2 лимон
1 кг ябълки
100 гр. стафиди
120 гр. нарязани орехи
160 гр. маргарин

Обелете ябълките и ги настържете в купа. Върху тях изстискайте сока от 1/2 лимон, разбъркайте и оставете настрана. След малко добавете орехите, стафидите и канелата с ванилия. Прибавете и настърганата кора от лимон. Разбъркайте. 
В купа смесете гриса, брашното, бакпулвера, ванилията и захарта. 
Намажете тавичка или форма с диаметър 24 см с малко маргарин. 
Поръсете дъното на формата с малко от сухата смес. Покрийте със слой от настърганите ябълки, поръсете с орехи и стафиди. Отново вземете от сухите съставки и покрийте ябълковата плънка, поръсете пак със стафиди и орехи. Процедирайте така, докато свършат продуктите. 
Най-отгоре поръсете с нарязан на тънки ивици маргарин и пъхнете във фурната, предварително загрята на 180 градуса. Печете около 45 мин. 
Поднесете ябълковата пита добре охладена, за да се нареже по-лесно.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft