Обелете ябълките и ги настържете в купа. Върху тях изстискайте сока от 1/2 лимон, разбъркайте и оставете настрана. След малко добавете орехите, стафидите и канелата с ванилия. Прибавете и настърганата кора от лимон. Разбъркайте.
В купа смесете гриса, брашното, бакпулвера, ванилията и захарта.
Намажете тавичка или форма с диаметър 24 см с малко маргарин.
Поръсете дъното на формата с малко от сухата смес. Покрийте със слой от настърганите ябълки, поръсете с орехи и стафиди. Отново вземете от сухите съставки и покрийте ябълковата плънка, поръсете пак със стафиди и орехи. Процедирайте така, докато свършат продуктите.
Най-отгоре поръсете с нарязан на тънки ивици маргарин и пъхнете във фурната, предварително загрята на 180 градуса. Печете около 45 мин.
Поднесете ябълковата пита добре охладена, за да се нареже по-лесно.
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Постна ябълкова пита с орехи - без мляко и яйца, но невероятно сочна и вкусна
Постна ябълкова пита с орехи - без мляко и яйца, но невероятно сочна и вкусна
11 Декември 2015
29631
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари