1 п. замразен грах
2 - 3 картофа
1 глава лук
1 морков
2 домата
1 с.л. брашно
1 ч.л. червен пипер
3 - 4 скилидки чесън
Сол-recepta.html">Сол
Олио-recepta.html">Олио
Магданоз-recepta.html">Магданоз
Лукът и морковът се нарязват на ситно и се задушават в мазнина и малко вода. Прибавят се доматите, обелени и също нарязани. Оставят се да се задушат, докато поизври водата, след което се прибавят останалите продукти - брашното, нарязаните на кубчета картофи, червеният пипер, грахът и нарязаният на ситно чесън. Долива се топла вода, колкото да облее продуктите и се разбърква добре ястието. Добавя се сол на вкус и се оставя да ври около 30 минути, на тих огън.
След като се свали от огъня, се поръсва със ситно нарязания магданоз.