Постна яхния с нахут и зеленчуци

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Постна яхния с нахут и зеленчуци
Постна яхния с нахут и зеленчуци
admin
Добавена от: admin
162905
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

150 гр. нахут
4 моркова
2 червени чушки
4 глави лук
зехтин
2-3 с.л. доматено пюре
щипка черен пипер
2 щипки смлян кимион
джоджен
лимонов сок (от половин лимон)
1/2 връзка копър
2 главички чесън

Ако ползвате сух нахут, накиснете го от предната вечер. На следващия ден го оставете да заври, изчакайте 10-тина минути, след което отцедете и изплакнете добре. Сменете водата, посолете и оставете отново да заври - до омекване. Нарежете морковите и чушките на малки парченца, а лука и чесъна - на ситно. Задушете лука и чесъна в зехтина и малко бульон от нахута, добавете морковите и чушките и задушавайте до омекване. Щом са готови зеленчуците, добавете към тях нахута (предварително отцеден), размитото в малко вода доматено пюре, и овкусете с подправките и лимоновия сок. Оставете ястието да къкри на бавен огън, така че водата почти да се изпари. Поднесете яхнията с нарязан магданоз.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft