В половин чаша топла вода и 1 чаена лъжичка захар се поставя маята с 3-4 ч.л. брашно да шупне. Разбърква се и пак се оставя да втаса.
Замесва се средно меко тесто от брашното, олиото, водата, останалите съставки и втасалата мая. Оставя се на топло да почива и при това няколко пъти премесва. Разделя се на 4 части. Всяка част се разделя на по 8 топки, от които се разточват питки, подреждат се една върху друга и се мажат с маргарин, като осмата питка се поставя най-отгоре без да се маже. Купчинката се натиска леко и се поставя настрана.
Процедурата се повтаря с останалите топки. От купчинките се разточва по-голяма кора и се разрязва на 8 триъгълника.
В края на всеки се слага по малко от плънката (мармалад по избор) и се навиват кифли. Нареждат се в тава за печене, намазана с малко маргарин. Отавят се да втасат хубаво покрити, но на не много горещо място, за да не се разтопи маргаринът. Тъй като са постни, не се намазват с нищо, а направо се поставят в предварително загрята фурна (250 градуса), След известно време температурата се намалява и се допичат до зачервяване.
От това количество излизат два тави кифлички, които по желание могат да се замразят.