Постни кроасани

вход през zajenata.bg
Постни кроасани
admin
Добавена от: admin
15960
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

около 1 кг. брашно
1/2 литър топла вода
една чаша от 200 мл олио
2-3 ч.л. захар
1 супена лъжица сол
1 кубче мая (40 гр)
1 кофичка маргарин (малка)

В половината чаша топла вода и 1 чаена лъжичка захар се разтваря маята заедно с 3-4 ч.л. брашно и се оставя да шупне. Разбърква се и пак се оставя да втаса. 
От брашното, олиото, водата, останалите съставки и втасалата мая се замесва средно меко тесто. Оставя се на топло да втасва, като на няколко пъти се премесва. Втасалото тесто се разделя на 4 части. Всяка част се разделя на по 8 топки, които се разточват на кръгли кори и 7 от тях се намазват с маргарин, като се редят една върху друга. Осмата кора се поставя най-отгоре без да се маже и се притиска леко.

Процедурата се повтаря с останалите топки тесто. От натрупаните 8 кори се разточва голяма кръгла кора и се разделя на 16 части (триъгълници). Триъгълниците се завиват откъм широкия край навътре, така че да се оформят кроасани. По същия начин се оформят останалите купчинки тесто.

Кроасаните се нареждат в тавичка за печене, намазана с малко маргарин. Оставят се да втасата хубаво, покрити плътно с кърпа или фолио. но не на много топло място, за да не се разтопи маргаринът. Поставят се в предварително загрята фурна (250 градуса), След известно време температурата се намалява и се пекат до готовност - докато се зачервят добре.

От това количество излизат две тави кроасани, които по желание могат да се замразят.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft