1 шепа коприва (ако нямате прясна, може и замразена; или заменете със спанак)
2 стръка зелен лук
1 стрък пресен чесън
500 гр картофи
50 гр галета (препечен и счукан хляб)
100 мл олио
щипка смлян черен пипер
2-3 стръка магданоз
2 с.л. брашно (царевично)
Сварете картофите цели, след това ги обелете и намачкайте добре. Прибавете към тях копривата, предварително бланширана и накълцана добре, заедно с нарязаните ситно лук и чесън. Овкусете с подправките и добавете царевичното брашно, така че да стегне сместа. С мокри ръце вземайте по малко от сместа и оформете на кюфтета. Оваляйте ги в галетата и изпържете в загрято олио до зачервяване. Готовите кюфтета отцедете от мазнината върху хартиени салфетки и поднесете с кисело мляко и прясна салата.