Лещата се вари около 30 мин. (така че да бъдат цели зърната) и се прецежда. Елдата се измива и се вари в малко вода (колкото да я покрие). Първата вода се хвърля; към втората вода се добавя сол; щом изври цялата вода, тогава е сварена. Морковът се задушава или сварява (ако се използва праз, важи същата процедура като за морковите). Зеленчуците и магданозът се нарязват на ситно, смесват се с елдата и лещата (ако нямате елда, може да сложите ориз или просо), добавя се сух хляб и подправки на вкус. Сместа се разбърква добре, оставя се да престои, за да попие излишната течност, след което от нея се оформят кюфтета (или шишчета). Подреждат се в тавичка за печене, покрита с брашно (може царевично брашно или галета) и се пекат в предварително загрята фурна на 200 ° С около 40 минути - 1 час.
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Постни манастирски кюфтенца от леща - само полезни съставки и 100% здравословни!
Постни манастирски кюфтенца от леща - само полезни съставки и 100% здравословни!
22 Март 2016
46318
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари