Сложете брашното в дълбок съд за месене. В средата направете кладенче и в него поставете част от топлата вода, в която сте добавили захарта и натрошената мая. Оставете 5-10 мин. да шупне. След това добавете олиото, а солта поръсете върху брашното. С постепенното добавяне на останалата топла вода омесете много меко тесто. Може да месите на ръка или да използвате лъжица или миксер. Покрийте и оставете на топло да втаса.
От тестото се късат парчета, които се оформят първо в кръг, а след това се разтеглят внимателно по краищата. Подреждат се върху равна повърхност и след това съответно се поставят в тиган със загрято олио да се пържат. Изпържените от двете страни мекици се изваждат върху хартиена салфетка, за да попие излишната мазнина. Могат да се поднесат топли и студени, със солена или сладка добавка.
Постни мекици
25 Март 2015
36703
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари