Постни пълнени пиперки с картофи
22 Декември 2011
45519
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Чушките се заливат с топла вода и се оставят да престоят 15 минути.
Картофите се обелват, настъргват се и се поставят в гевгир.
Поръсват се с 1 ч. л. сол и се оставят да престоят, за да се отцедят от водата.
Лукът се нарязва наситно и се запържва в предварително загрятото олио за 1 минута.
Добавят се настърганите и отцедени от водата картофи и се пържат 4-5 минути, като периодично се разбъркват.
Плънката се подправя с червен пипер, сух копър и чубрица, разбърква се и се оставя да се охлади.
Чушките се пълнят с плънката, нареждат се в намазнена тава и се поливат с малко олио.
В тавата се налива 1 пръст топла вода и чушките се пекат 15-20 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари