За кокосовото руло:
400 гр. фурми
100 гр. кокос
3 пълни лъжици крем от кашу (по рецептата по-долу)
За ябълковото руло:
400 гр. фурми
50 гр. смлени овесени ядки
150 гр. нарязани орехи
1 голяма ябълка
кората на 1 лимон
2 праха ванилия
канела на вкус
За крема от кашу:
150 гр. сурово кашу
50 мл. вода
1 с.л. ванилена захар
3-4 с.л. кленов сироп
сокът и кората от 1/2 лимон
За крема от кашу:
Кашуто се накисва за 6-7 часа във водата (хладка, колкото да го покрие). Отцежда се добре и се подсушава с кухненска хартия. Всички съставки за крема, освен лимоновата кора, се смилат в блендер, докато се получи хубава кремообразна смес. Добавя се кората на лимона и се разбърква с лъжица.
За кокосовото руло:
Фурмите се смилат с блендер. Добавя се по-малко от половината кокос и се разбива добре, за да се смесят. Останалият кокос се прибавя към крема от кашу и се разбърква. Получената смес се разстила върху фолио на възможно по-тънка кора. Намазва се с крема и с помощта на фолиото се завива на руло.
За ябълковото руло:
Към смлените фурми се прибавят овесените ядки и почти 50 гр. от смлените орехи, лимоновата кора, канелата и ванилията и се разбърква много добре, до гладка смес. Ябълката се настъргва едро, прибавят се останалите орехи и малко канела и се размесва. Върху лист фолио се разстила на тънка кора тестото с фурмите и се намазва с ябълковия крем. С домакинска хартия може да попиете влагата по ябълките, след което рулото се завиве с помощта на фолиото.
Двете рула се оставят в хладилник да стегнат и да се съчетаят добре вкусовете. Щом се втвърдят, се нарязват на парчета и поднасят.