Постни сарми с лапад, орехи и стафиди

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Постни сарми с лапад, орехи и стафиди
Постни сарми с лапад, орехи и стафиди
admin
Добавена от: admin
8626
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

250 гр. ориз
1 гл. лук
50 гр. орехи
50 гр. стафиди
8 с.л. олио
1 ч.л. сух копър
листа от лапад
 

Почистваме и нарязваме лука на дребно. Запържваме го в нагорещеното олио, докато омекне. Добавяме ориза и запържваме докато стане прозрачен. Заливаме с 1 ч.ч. вода и оставаме да къкри, докато оризът поеме водата. Добавяме едро начуканите орехи и стафидите. Сипваме копъра и разбъркваме.
Измиваме добре листата лапад (може да почистим с остър нож по-твърдите жилки). Върху всеки лист слагаме по 1-2 с.л. от плънката. Завиваме стегнати сармички. Подреждаме ги в тенджера. Най от горе слагаме чиния, за да ги държи притиснати. Заливаме с около 700 мл. вода и оставаме да се варят на тих огън за около 30 мин.

По същия начин може да приготвим и лозови сармички - в такъв случай количеството на плънката ще е по-малко.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft