прясно зеле - 1 зелка, около 1.5 - 2 кг
пресни чушки - 5-6 бр. (около 300 гр)
олио - 1 кафена чашка
червен пипер - 1 супена лъжица, може лют
черен пипер - десетина зърна, на вкус
домати консерва
лимонтузу - 1/2 кафена лъжичка
магданоз
сол
Зелето се накълцва на ситно, като се изрязват и по-големите кочани по листата. Сгорещява се олиото, слагат се зърната черен пипер и нарязаните на средно големи парчета чушки, задушават се 1-2 минути, слага се червеният пипер и започва да се добавя зелето, като непрекъснато се обърква. След като се сложи цялото количество зеле, продължава да се бърка, докато пусне сока си. Вода не се долива. Съдът се захлупва с капак и се оставя да се вари на среден, по-скоро слаб огън, около 30 минути, като от време на време се разбърква. Вари се, докато изври водата. Добавят се 1/2 буркан консервирани домати, обелени и нарязани, и сол на вкус. Задушава се, докато остане на мазнина - около 15 минути. Поръсва се с лимонтузу и след минута-две се сваля от огъня. Поръсва се с накълцан на ситно магданоз. Може да се запече на фурна - изсипва се в тава и се слага за десетина минути в силно загрята фурна и след като се извади, да се поръси с магданоз.