Постно оризово желе със сладко
5 Април 2013
7755
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Оризът заедно с настърганата лимонова кора се вари, докато омекне добре и водата изври напълно. Прибавят се захарта, лимоновият сок и ромът. Сместа се сваля от огъня и се изсипва в изплакната със студена вода кръгла форма за торта. Оставя се на хладно, за да стегне оризът. След това десертът се обръща върху голяма чиния, украсява се с плодове от сладко и се поднася, полят със сироп.
Вариант: може да разсипете още топлия оризов пудинг в индивидуални чашки или купички, отгоре да залеете със сиропа и да украсите с плодовете от сладко.
Рецептата е подходяща за пости, но по желание може да замените водата с прясно мляко (или соевия му еквивалент).
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари