Има много малко хора, които не обичат закуските, а аз винаги съм яла закуски, откакто се помня. С течение на годините мазнините от захарта започнаха да полепват по мен и се борех да отслабна.
Освен, че са здравословни, те са и много вкусни, не съдържат захар и са гарнирани с черен шоколад. Разбира се, това не е задължително, могат да се ядат и без глазурата. Освен това пия много вода, ям много зеленчуци и плодове и практикувам гладуване всяка вечер за период от 12 часа. Загубата на килограми не е лесна, но наистина работи, ако се превърне в начин на живот.
Не спрях да ям сладко, просто намалих приема на бяла захар и шоколадови бонбони. След дълго време открих тази рецепта, която много жени на моята възраст използват, докато са на диета, защото в нея няма нищо омазняващо. Ето какво ви трябва:
Пастички за отслабване
Продукти:
- 80 гр. овесени ядки
- 100 гр. стафиди
- 100 гр. орехи, аз използвах смес от орехи и фъстъци (1:1)
- 100 гр. сушени сини сливи
- 1 супена лъжица сушени боровинки
- 2 банана
- 40 гр. черен шоколад без захар
- 1 чаена лъжичка кокосово масло
Приготвяне:
Поставете овесените ядки в плитка купа. Добавете стафидите, които не е нужно да нарязвате предварително. Орехите и фъстъците се накълцват върху дървена дъска (по желание за по-интензивен аромат ги препечете предварително в тиган с незалепващо покритие).
Нарежете сливите на по-малки парчета, след което ги добавете в купата с останалите продукти, заедно със сушените боровинки. Добавих 1 супена лъжица сушени боровинки, но вие можете да добавите още. Обелете бананите и ги нарежете на по-малки парчета. В обикновен блендер или с ръчен пасатор ги смесете в кашава смес, като пюре.
Най-добре е да използвате узрели банани, които са по-меки. Банановото пюре не трябва да има големи остатъци, трябва да е напълно кашасто. Смесете всички съставки на ръка или с лъжица до получаване на компактна смес. Така приготвената смес изсипете в по-малка квадратна форма и разпределете равномерно.
Сместа трябва да е с височина около 2 см. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса около 20 минути.
След това разтопете шоколада с кокосовото масло и залейте сладкиша. Охладете за кратко, за да стегне, след което нарежете на кубчета.
Да ви е сладко!