Пускам ябълките в кипящо олио и става един десерт - бедна ви е фантазията! Хем пухкаво, хем хрупкаво, хем ухае божествено:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Пускам ябълките в кипящо олио и става един десерт - бедна ви е фантазията! Хем пухкаво, хем хрупкаво, хем ухае божествено:
Пускам ябълките в кипящо олио и става един десерт - бедна ви е фантазията! Хем пухкаво, хем...
13255
Пускам ябълките в кипящо олио и става един десерт - бедна ви е фантазията! Хем пухкаво, хем хрупкаво, хем ухае божествено:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ябълковите понички са десерт, който буквално се топи в устата. Удивително нежни, ароматни и апетитни ябълки в пухкаво тесто  ще изненадат гостите и семейството ви повече от приятно! Да не говорим колко са лесни - потапяш в тестото и пускаш във врящото олио. Буквално за минути! Ето и рецептата за невероятните златни ябълкови понички :

ябълкови понички

Ябълкови понички

Продукти:

2 ябълки

6 с.л.

брашно

1 ч.л. бакпулвер

6 с.л. прясно мляко

1 с.л. заквасена сметана 25% масленост

4 с.л. захар

щипка сол

10 гр. масло

2 яйца

канела - на вкус

4-5 с.л. слънчогледово олио

Приготвяне:

Изплакнете обилно ябълките. Изрежете сърцевината, кората не трябва да се бели. Нарежете на недебели пръстени, с дебелина около 0,5 см.

ябълки на филийки

Оваляйте в 2 с.л. захар и канела (последната може да пропуснете, ако не ви харесва), сложете ги в хладилника, докато тестото се приготвя.

В купа смесете всички съставки за тестото с консистенцията на гъста заквасена сметана: яйца, захар, заквасена сметана, щипка сол, мляко, масло и брашно с бакпулвер.

тесто за панировка

Потопете всяка филия ябълка в тестото и след това пуснете в горещо олио. Пържете на слаб огън, така че ябълките вътре да имат време да се запекат леко.

ябълкови понички

Пържете до златисто кафяво от двете страни. Поставете върху хартия, за да отстраните излишното олио.

панирани ябълки

По желание поръсете отцедените ябълкови понички с пудра захар, смесена с ванилия, или с още канела.

ябълкови понички със захар

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft