Поча са вкусни турски соленки от рода на кифличките с микс от подправки, който се използва в плънката. Плънката може да се промени по желание.
В дълбок съд се смесват брашното, солта и маята. Добавят се маслото, белтъкът от яйцето, киселото мляко и зехтинът. Меси се меко тесто, което се оставя да се надигне на топло.
Подправките се накълцват ситно и се смесват.
Натрошеното сирене се смесва с подправките и с малко кисело мляко, така че да се получи кремообразна смес. По желание се добавя черен пипер или малко лют пипер.
Взема се топка от тестото (малко по-голяма от орех) и се разточва, като от едната страна се правят 2-3 разреза. В средата се поставя плънката и се сгъва така, че разрезите да дойдат от горната страна. Готовите кифлички се подреждат върху покрита с хартия за печене тава. Намазват се с разбит жълтък, смесен с малко масло или олио. Наръсват се със сусам или кимион. Пекат се на 200 градуса за около 15-20 минути.
Подправките може да бъдат пресни или сушени, с каквито разполагате. Ако са пресни е желателно да се накълцат на много ситно.