Почерпих свекървата - станахме първи дружки, поиска и рецептата! Размазващи картофки с масълце -...
13 Септември 2016
614806
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Сигурни сме, че ще ви харесат - хрупкаво препечени картофки с аромат на масло. И всичко това - от почти подръчни продукти!
Продукти:
2 кг картофи
3 с.л.
зехтин
70 гр. масло
1 глава лук
1 връзка мащерка
Приготвяне:
- В малка купа смесете разтопеното масло и зехтин. Намажете форма с диаметър 23 сантиметра с малко от получената маслена смес.
- С остър нож или още по-добре - със специално ренде нарежете обелените картофи много тънко.
- Поставете филийките картофи във формата вертикално, както е на снимката. Между картофите на няколко места сложете нарязания на ситно лук. Поръсете картофите със сол и червен пипер. Намажете ги отгоре с останалата маслена смес.
- Загрейте фурната на 190 градуса. Печете ястието в продължение на 60 минути. Извадете картофите. Поръсете ги със сушена или прясна мащерка и пъхнете обратно във фурната. Изпечете до златисто-червена коричка.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари