Почне ли да киселее много млякото, чуквам му 1 яйце, слагам малко захар и за нула време става чудесия - вкъщи умират за тази торта:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Почне ли да киселее много млякото, чуквам му 1 яйце, слагам малко захар и за нула време става чудесия - вкъщи умират за тази торта:
Почне ли да киселее много млякото, чуквам му 1 яйце, слагам малко захар и за нула време става...
62857
Почне ли да киселее много млякото, чуквам му 1 яйце, слагам малко захар и за нула време става чудесия - вкъщи умират за тази торта:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Киселото мляко , дори с изтекъл срок, е чудесен начин да придадете въздушност на печивата. Леко киселият продукт е подходящ както за различни тестени изделия, така и за пайове и торти с плънка по желание. Рецептата, която предлагаме да опитате днес, е 2 в 1 - първо пести от семейния бюджет, като използва продукт с изтекъл срок на годност , и второ - глези семейството с изключително нежен и ароматен сладкиш с кокос и кисело мляко . Но преди това важно уточнение относно вкиснатото кисело мляко :

Тайните на печивата с вкиснато кисело мляко

Сигурно и вие, като прилежна домакиня, изхвърляте моментално киселото мляко, щом срокът, отбелязан на опаковката му изтече, мислейки, че вече не е годно. Въпреки това, то е в състояние да даде на домашно приготвените сладкиши прекрасен аромат и въздушна текстура.

Подходящо за целта обаче е само онова кисело мляко, което не придобило характерната горчивина или ясно изразена миризма на развалено. Факт е, че някои производители правят киселото мляко не само от натурално мляко, а добавят сух продукт или заместител на млечни мазнини. Подобно кисело мляко също не може да се използва, разбира се. Единствено леко по-киселото кисело мляко (не повече от 2-3 дни след изтичане срока на годност) е продуктът, от който се нуждаете.

И така, ето как да оползотворите вкиснатото кисело мляко и да приготвите с него сладка и сочна кокосова торта :

Сладка кокосова торта

сочна кокосова торта

Благодарение на комбинацията от кисело мляко и сметана сладкишът се получава нежен и копринено мек!

Продукти:

200 мл кисело мляко с изтекла годност

220-250 гр.брашно

1 яйце

1 пакетче бакпулвер

100 гр.захар за тестото и 50 гр.за поръсване

100 гр.кокосови стърготини

100 мл мазна заквасена сметана (не по-малко от 20%)

2 с.л.растително масло (олио)

Приготвяне:

Разбийте яйцето, киселото мляко и захарта с миксер. Добавете щипка сол и пресятото с бакпулвера брашно. Разбийте отново и сложете сместа във форма с подвижно дъно, намазана с масло или покрита с хартия за печене.

Тестото трябва да е пухкаво и гъсто.

Смесете захарта за поръсване с кокоса и поръсете отгоре сладкиша. Печете в предварително загрята фурна за 30–35 минути при температура 180 ° С. След това залейте с горещата сметана и оставете тортата да се охлади във фурната.

Сладката кокосова торта има най-добър вкус, когато е топла.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft