Поширани круши във вино
22 Декември 2011
8721
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
4 круши
250 мл червено вино (Малбек, Каберне или Мерло)
6-7 с. л. захар
2-3 канелени кори
1 пакетче ментов чай
Крушите се обелват и дупетата им се отрязват, така че да седят прави.
Поставят се в тенджера с дръжките нагоре.
Поръсват се със захар и натрошени канелени кори.
Сипват се виното и малко вода.
Слага се пакетчето ментов чай и крушите се варят под капак 15-20 минути. Готовият десерт се охлажда във виното, след което се сервира.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари