Домашни мекици - върхът на вкусната закуска! Кой би отказал една, две, че дори три? Едно от най-неприятните неща при пърженето на мекици е, че каквото и да правите, "пият" много мазнина, а това, както всички знаем, никак не е здравословно.
Всъщност за да не стават мекиците мазни, си има изпитани трикове, които ще ви помогнат!
Ето 6 малки хитринки, с които мекиците никога няма да ви стават мазни:
1. При замесването на тестото за мекиците сложите бакпулвера при брашното, а не в киселото мляко.
2.
3. Тестото за мекиците трябва да втаса на студено. Тестото е добре да замесите от предната вечер. Така хладилното тесто ще може да втаса спокойно на студено;
4. Втасалото тесто поръсете с половин чаена лъжица бакпулвер. След това го омесете добре. По този начин тестото също няма да поема мазнината;
5. Друга хитрина, за да не стават мекиците мазни, е да се пържат в силно силно сгорещено олио;
6. Хубаво е тиганът да бъде дълбок. Така те отново не поемат прекалено много олио.
И накрая, ако все пак ви се струват мазнички, извадете ги върху няколко пласта домакинска хартия, за да попие излишната мазнина.