Прави банички с ябълки

вход през zajenata.bg
Прави банички с ябълки
admin
Добавена от: admin
8808
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. брашно (тип 500)
5 гр. суха мая (половин пакетче от 10 гр.)
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка захар
50 мл. олио за тестото
250-300 мл. хладка вода
Плънка:
1 кг. ябълки
3-4 супени лъжици грис
1 чаена лъжичка канела
3-4 супени лъжици захар
400 мл. газирана вода за заливката
малко олио за поръсване на всяка кора

1. Брашното с маята, солта, захарта и олиото се измесват с топлата вода. От тестото се оформят няколко топки - размерът и броят им зависят от повърхността, върху която ще точите. Ако точите върху работната маса, излизат около осем - девет малки топки, които са достатъчни за една тава (тази от фурната). 
2. В същото време, докато топчетата тесто леко втасат, ябълките се белят и настъргват. В тях се добавят грисът, захарта и канелата и се разбърква. 
3. Топчетата се разточват, поръсват се с няколко супени лъжици олио, слага се от плънката и се прихлупват, за да добият правоъгълна форма. Така приготвените банички слагаме в тава. Пекат се на 200 градуса, докато хубаво се зачервят. 
4. След като както баничките са готови, напръскайте ги с газирана вода и отново ги върнете във фурната, за да попият течността. След като се изпекат, извадете от фурната и покрийте с кърпа. 

Забележка: 
Ако искате, може в плънката да добавите малко стафиди или смлени ядки. Поръсете с пудра захар и поднесете. Добър апетит !!!
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft