30 Юли 2016
169316
Снимков материал: pixabay.com
Всеки ги прави за зимата. Тогава само отварящ и имаш перфектното хрупкаво лакомство - идеално с чаша ракийка в студеното време. Днес ви предлагаме да ги направите по тази рецепта, ако ги обичате леко пикантни и много хрупкави:
Продукти:
4 кг корнишони
1 чаша захар
1 чаша оцет
1 чаша олио
1 чаша вода
6 скилидки чесън
2 с.л.
горчица на прах
1 с.л. черен пипер
3 с.л. сол
Приготвяне:
- Нарежете краставичките надлъжно на 4 парчета.
- В отделна купа смесете захарта, солта, черния пипер и горчицата.
- Разбъркайте получената суха смес с краставичките. Добавете водата, олиото и оцета. Чесъна намачкайте през преса и го добавете към краставичките. Оставете всичко да престои 3-4 часа.
- Разпределете краставичките заедно с маринатата по буркани.
- Поставете бурканите в тенджера и ги стерилизирайте. Процедурата трябва да отнеме 15 минути от момента, когато водата заври.
- Затворете бурканите със стерилизираните капаци. След това обърнете бурканите с капака надолу и увийте в топло одеяло, за да се охладят бавно.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари