Правилно запазване и обезсоляване на маслини

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Правилно запазване и обезсоляване на маслини
38825
Снимков материал: pixabay.com
Правилно запазване и обезсоляване на маслини

Правилният вариант за консумиране на маслините е под формата на туршия. Тъй че, за да са по-полезни, нужно е предварително да ги обезсолявате.

Не е добре да купувате безсолни маслини , понеже, за да се запазят трайни без сол, те се обработват допълнително с консерванти.

Преди да прибегнете към обезсоляването, обезкостете маслините, тъй като те абсорбират всичката сол и консерванти от маринатата или саламурата, в която се намират. Това е причината, поради която не е добре да се поглъщат.

Сами по себе си, те са полезни и съдържат много активни вещества, които успокояват стомашната микрофлора, но тъй като маслините вече се обработват с химически вещества, консерванти, боядисващи средства и подобрители, те правят костилката по-скоро токсична, отколкото полезна. Тя освобождава периодично в маслината абсорбираните от нея вещества, като така я съхранява.

Задължително отстранявайте костилките и накисвайте маслините в студена вода. Сменяйте водата им неколкократно, докато не достигнат желаната от вас степен на соленост. Това може да отнеме 1-2 дни в зависимост от самите маслини. Към водата може да прибавите малко прясно изцеден лимонов сок. Съхранявайте ги в хладилник.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft