Всеки, който някога се е занимавал с приготвянето на палачинки , знае, че абсолютно всичко зависи от тестото. Но как можете да намерите самата рецепта за перфектното тесто за палачинки за завист на всички? Сега ще я споделим с вас.
Формулата 6Х1, която спаси не една домакиня
За да направите палачинките перфектни , трябва да запомните правилото „6 към 1“ добре. Състои се от следното: трябва да сложите шест съставки, една по една. Ето ги и тях:
брашно - 1 чаша;
мляко - 1 чаша;
бакпулвер - 1 щипка;
картофено нишесте - 1 щипка;
яйце - 1 бр .
захар - 1 с.л.
Можете също да добавите щипка сол към тестото, но тъй като не всички домакини го включват в рецептата, то не се появява в списъка на съставките.
Числото „6“ обаче не престава да се появява в рецептата - от посоченото количество съставки ще приготвите шест палачинки със среден размер. Знаейки за тази функция, можете лесно да изчислите необходимото количество съставки за необходимия обем продукти.
За тънкостите при приготвянето на такива палачинки
Няма особена технология за приготвянето на палачинки по техниката 6 към 1. Важно е само да запомните, че брашното трябва да бъде пресято заедно с бакпулвера и нишестето. Необходимо е тестото да се бърка старателно, но не за дълго, в противен случай готовите палачинки ще се получат "гумени".
Преди пърженето на палачинките тестото трябва да се остави да престои в продължение на 15-20 минути - само така сместа ще придобие желаната консистенция, така че готовите палачинки да не се разкъсват.
Тези палачинки се пържат на силен огън в добре загрят тиган, точно 15 секунди от всяка страна. По време на пържене не забравяйте да разбърквате тестото, за да не се утаи и да поддържа еднаква консистенция.
Готовите палачинки са идеални с мед или заквасена сметана, но можете да увиете и всякакви пълнежи в тях (ако тестото е приготвено стриктно според рецептата "6 на 1", тогава вкусът на готовите палачинки в идеалния случай ще подчертае соленият пълнеж).