СУФЛЕ "ПТИЧЕ МЛЯКО"
СЪСТАВКИ
- 100 г белтъци (от 3 яйца)
- 100 г масло
- 60 г вода
- 175 г захар
- 100 г кондензирано мляко
- 1/3 ч.л лимонена киселина
- 5 г ванилова захар
- 18 г желатин (+ 100 г вода)
- 100 г черен шоколад
- 10 г растително масло за глазура
ПРИГОТВЯНЕ
Залейте желатина с вода и го оставете да набъбне. А леко омекналото масло разбийте с миксер до светла и пухкава смес.
желатин с вода
Постепенно изсипете кондензираното мляко към маслото, като продължавате да разбивате.
Подготовка на крема
За да приготвите сиропа, изсипете захарта и ваниловата захар в тенджера с дебело дъно, напълнете я с вода. Оставете сиропа да заври и след това изсипете лимонената киселина. Варете сиропа на среден огън за 5 минути.
сладък сироп
В отделна купа разбийте белтъците с щипка сол на пухкав сняг. Готовия сироп налейте на тънка струйка в разбитите белтъци, като продължавате да разбивате на висока скорост. Разбийте до стабилна пяна.
разбити катерици
Загрейте набъбналия желатин на котлона или в микровълновата. Внимателно разбъркайте желатиновата смес в белтъците. На няколко дози добавете и сметана. Разбъркайте всичко с миксер на ниска скорост.
приготвяне на суфле
Изсипете суфлето в тавичка, застлана с хартия за печене ( 20 х 20 см) и покрийте отгоре със стреч фолио. Приберете в хладилник или фризер до пълното му втвърдяване.
За да приготвите глазурата, разтопете шоколада с растително масло на водна баня. Оставете глазурата леко да се охлади и след това я изсипете върху суфлето. Приберете в хладилника за 2 часа, за да се стабилизира добре лакомството.
птиче мляко
Нарежете суфлето на порции със студен нож и се насладете на отличния вкус на този деликатен деликатес . Приятен апетит!
ароматно суфле