Правим белтъците на пяна, добавяме мляко, заливаме с шоколад и във фризера-Деликатно суфле Птиче мляко

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Правим белтъците на пяна, добавяме мляко, заливаме с шоколад и във фризера-Деликатно суфле Птиче мляко
Правим белтъците на пяна, добавяме мляко, заливаме с шоколад и във фризера-Деликатно суфле Птиче...
3373
Правим белтъците на пяна, добавяме мляко, заливаме с шоколад и във фризера-Деликатно суфле Птиче мляко
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

СУФЛЕ "ПТИЧЕ МЛЯКО"

СЪСТАВКИ

  • 100 г белтъци (от 3 яйца)
  • 100 г масло
  • 60 г вода
  • 175 г захар
  • 100 г кондензирано мляко
  • 1/3 ч.л лимонена киселина
  • 5 г ванилова захар
  • 18 г желатин (+ 100 г вода)
  • 100 г черен шоколад
  • 10 г растително масло за глазура

ПРИГОТВЯНЕ

Залейте желатина с вода и го оставете да набъбне. А леко омекналото масло разбийте с миксер до светла и пухкава смес.
желатин с вода

Постепенно изсипете кондензираното мляко към маслото, като продължавате да разбивате.

Моля, обърнете внимание, че маслото и кондензираното мляко трябва да са приблизително еднакви.

Подготовка на крема

За да приготвите сиропа, изсипете захарта и ваниловата захар в тенджера с дебело дъно, напълнете я с вода. Оставете сиропа да заври и след това изсипете лимонената киселина. Варете сиропа на среден огън за 5 минути.

сладък сироп

В отделна купа разбийте белтъците с щипка сол на пухкав сняг. Готовия сироп налейте на тънка струйка в разбитите белтъци, като продължавате да разбивате на висока скорост. Разбийте до стабилна пяна.

разбити катерици

Загрейте набъбналия желатин на котлона или в микровълновата. Внимателно разбъркайте желатиновата смес в белтъците. На няколко дози добавете и сметана. Разбъркайте всичко с миксер на ниска скорост.

приготвяне на суфле

Изсипете суфлето в тавичка, застлана с хартия за печене ( 20 х 20 см) и покрийте отгоре със стреч фолио. Приберете  в хладилник или фризер до пълното му втвърдяване.

За да приготвите глазурата, разтопете шоколада с растително масло на водна баня. Оставете глазурата леко да се охлади и след това я изсипете върху суфлето. Приберете в хладилника за 2 часа, за да се стабилизира добре лакомството.
птиче мляко

Нарежете суфлето на порции със студен нож и се насладете на отличния вкус на този деликатен деликатес . Приятен апетит!
ароматно суфле

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft