Правя ги вече трета година вместо киселите краставички: Слагам малко лютичко и става МЕЗЕ-УБИЕЦ!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Правя ги вече трета година вместо киселите краставички: Слагам малко лютичко и става МЕЗЕ-УБИЕЦ!
Правя ги вече трета година вместо киселите краставички: Слагам малко лютичко и става МЕЗЕ-УБИЕЦ!
232113
Правя ги вече трета година вместо киселите краставички: Слагам малко лютичко и става МЕЗЕ-УБИЕЦ!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Зелените домати обикновено се берат в края на сезона, през есента, тъй като все още не са имали време да узреят, те са отличен източник на хранителни вещества. Приготвят се по най-различни начини, а освен за туршии, от тях се приготвят и много вкусни салати.

Освен че са хрупкави и вкусни, те са чудесна пробиотична храна и подобряват здравето на червата и могат да се сервират като гарнитура към почти всяко хранене. Ще ви разкрием една лесна и вкусна рецепта за пълнени зелени домати , с които да посрещнете скъпи гости или пък да им се насладите с чаша отбрано домашно питие:

Пълнени зелени домати

Продукти: 

1 кг зелени домати

1-2 люти чушки

1 глава чесън

1 връзка магданоз

За саламурата:

1 литър вода

2 супени лъжици сол

Приготвяне:

Измийте доматите и ги нарежете напречно на кръст, за да се напълнят с подправките. Лютата чушка се нарязва на ситно, същото се прави и с магданоза и чесъна. Всичко се разбърква и се пълнят доматите.

плънка домати

пълнени зелени домати

Така напълнените зелени домати се слагат в по-дълбок съд и се заливат с вряла подсолена вода (на литър вода се слагат две супени лъжици сол). Покрийте купата с чиния (не ви трябва капак, за да могат да ферментират) и ги оставете за около седмица на стайна температура.

домати в саламура

зелени домати туршия

Ако е по-топло, могат да втасат и по-бързо, а ако е по-хладно, ще им трябва повече време. След това покрийте съда с капак или ги съхранявайте в буркани заедно с течността и ги съхранявайте на хладно и тъмно място.

зелени домати в саламура

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft