След като открих тази рецепта, сусамките станаха част от нашето ежедневие. Те са много вкусни и изключително здравословни, особено за деца и възрастни хора, които нямат калций и поддържащи костите минерали.
Отлични са с кафе или чай, а децата ги обожават за закуска. Понякога правя двойна партида и я нося на майка ми и свекърва ми, защото и двете имат остеопороза. Правят се за пет минути, а след това трябва да се пекат само 25-30 минути. Ето рецептата за уникално вкусните и бързи Сусамки от 2 съставки :
Сусамки от 2 съставки
Продукти:
- 2 банана
- 2 чаши сусам
Приготвяне:
Намачкайте бананите с вилица или ги сложете в блендер. Добавете първо една чаша сусамово семе към банановото пюре, след това разбъркайте, докато се смесят добре, след това добавете втората чаша сусамово семе, за предпочитане постепенно.
Трябва да се получи хубава мека смес, влажна и леко лепкава. Застелете тавата с хартия за печене, след което направете формичките директно върху тавата, най-добре със специален ринг за оформяне на сладки.
Най-добре е формата за рингове да се сплеска, но не е необходимо. Напълнете я със сместа и притиснете с лъжица, за да няма празни места. След като оформите сусамките, ги изпечете в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване.