Правя го и лете, и зиме: Протеинов веган сладолед за 10 минути, подходящ за хора с алергии и на диета

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Правя го и лете, и зиме: Протеинов веган сладолед за 10 минути, подходящ за хора с алергии и на диета
Правя го и лете, и зиме: Протеинов веган сладолед за 10 минути, подходящ за хора с алергии и на...
13294
Източник: За Жената
Правя го и лете, и зиме: Протеинов веган сладолед за 10 минути, подходящ за хора с алергии и на диета
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ледено удоволствие за 10 минути - рецепта за лесен домашен Протеинов сладолед , на който да се насладите по всяко време на годината

Ако сте фен на домашно приготвените замразени десерти и искате здравословен и вкусен вариант без животински продукти, този веган протеинов сладолед е идеален за вас!

Направен от прости съставки като нахут, фурми и растително мляко, този сладолед е кремообразен, богат на протеини и идеален за бързо освежаване.

Използвайте творчески опаковките за мляко на растителна основа, за да направите уникална форма – лесно, забавно и екологично!

Пригответе го само за 10 минути, след което се насладете на всяка лъжица от това вкусно творение. Ето какво ви трябва.

домашен протеинов сладолед

Снимка: pixabay

Домашен протеинов сладолед

Продукти:

  • 200-250 г фурми без костилки
  • 200-250 мл растително мляко (бадемово или овесено)
  • 240 г консервиран нахут
  • 150 г фъстъчено масло (на стайна температура)
  • 1 пакетче ванилова захар
  • За сервиране: шоколадов чипс или настърган шоколад

Приготвяне:

Отцедете нахута от консервата и го оставете настрана.

Поставете фурмите и млякото в блендер. Блендирайте, докато получите гладка смес.

нахут и фурми

Снимка: pixabay

Съвет: Ако фурмите са твърди, можете да ги накиснете в топла вода за 10-15 минути преди блендиране, за да омекнат.

Добавете нахута, фъстъченото масло и ваниловата захар към блендера. Блендирайте всичко до получаване на гъста и кремообразна смес без бучки.

продукти веган сладолед

Снимка: pixabay

Вземете празен съд (например кутия от прясно мляко) или форма по ваш избор. Изсипете сместа във формата и заравнете повърхността с лъжица или шпатула .

Поставете във фризера за няколко часа, в идеалния случай за една нощ, за да стегне сладоледа.

сладолед от нахут

Снимка: pixabay

Преди сервиране оставете сладоледа на стайна температура за около 5 минути, за да омекне малко и да се загребва по-лесно.

Оформете топки с лъжица за сладолед и поръсете с шоколадови парченца или настърган шоколад за допълнителен вкус и декорация.

сладолед с фъстъчено масло

Снимка: pixabay

Съвет за сервиране

Този сладолед е идеален за горещите дни или като здравословна закуска след тренировка. Можете да експериментирате с добавки като нарязани ядки, кокосови стърготини или пресни плодове за още по-богат вкус. Насладете се на всяка хапка!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft