Ако вече са ви омръзнали традиционните баници, питки и сандвичи на закуска, днес ще ви предложим нещо супер лесно и вкусно . Тези солени пурички с бекон ще се превърнат в любимата закуска на децата, а за възрастните са отлично мезе за вино и биричка.
Солени пурички с бекон
Продукти:
1 пакет бутер тесто
100 гр. пушен бекон
50 гр. кашкавал
1 яйце
Приготвяне:
Размразете тестото и леко го разточете, за да се разтегне малко. Намажете хубаво с разбито яйце, отгоре поръсете с настърган кашкавал и с точилката минете още веднъж, за да залепне хубаво кашкавалът по тестото.
След това с нож за пица нарежете тестото на ивици с ширина 5 сантиметра.
На всяка лента, от страната където няма кашкавал, сложете ивичка бекон (може да използвате и друго месо).
После завийте на спирала.
Подредете спиралите върху покрита с хартия за печене тава и печете в загрята на 180 градуса фурна около 15 минути.
Добър апетит!