Натурален, хрупкав, умерено солен. Можете да експериментирате с подправки всеки път, ако искате нови вкусове.
Не пропускайте да опитате да ги направите, няма да съжалявате!
Как да го приготвите
Вземете голям картоф , измийте го и го обелете. Нарежете на много тънки кръгчета. Опитайте се да го нарежете възможно най-тънко:
Поставете нарязаните картофи в дълбока чиния. Поръсете го със сухи билки (използвах сушен кориандър) и сол (винаги използвам морска сол). Изсипете растително масло и разбъркайте старателно, но внимателно:
За да се разпределят равномерно маслото и подправките
Вземете голям плосък съд, подходящ за микровълнова фурна. Намажете го с растително масло (удобно е да използвате силиконова четка):
Ако съдът не е намазнен, картофите ще залепнат по него при готвене.
И сложете картофите върху чинията. Препоръчително е да го поставите на един слой, така че парчетата да не се припокриват.
И сега поставяме съда в микровълновата, без да го покриваме с нищо;
Включете микровълновата на максимална мощност и гответе чипса за 3 минути. След това проверяваме (ако някои парчета вече са готови, извадете ги) и оставяме за още 1 минута. Повторете този процес, докато всички картофи се превърнат в чипс:
Целият процес ми отне 5 минути. След 5 минути чипсът беше готов! Само внимавайте, когато изваждате съда от микровълновата, много е горещ!
Точното време за готвене зависи от мощността на вашата микровълнова фурна и размера на картофените филийки.
Това са прекрасните картофени чипсове, които получавате:
Можете да добавите любимите си подправки и да откриете интересни вкусове на чипс. Например, добавете сух чесън или червен пипер.