Опитвали ли сте някога кордон блю ? Това е такова месно ястие - шницел, пълнен с кашкавал и шунка. Тук се сервира рядко, но в чужбина е доста често срещан деликатес. След като го изпробвах, усвоих технологията и сега го приготвям у дома.
Моят картофен кордон блю със шунка и кашкавал е обожаван от цялото семейство. Обикновено варя картофи , но понякога използвам гарнитурата от вчера. За пестеливите домакини тази рецепта е божи дар! Ястието се оказва не толкова месесто, но много вкусно.
Съставки
Картофи 10 броя.
Шунка 100 g
кашкавал 100 g
Сол на вкус
Галета на вкус
Слънчогледово олио на вкус
Подготовка
Сварете картофите в корите им или на пара. Обелете ги, посолете и намачкайте на пюре.
Нарежете какавалът и шунката на филийки със средна дебелина. Може да използвате всякакъв колбас според вкуса ви или това, което имате под ръка
Направете тортила от картофено тесто, сложете парче кашкавал и шунка.
Покрийте "сандвича" с втора картофена тортила, защипете краищата и оваляйте в галета. Пържете в растително масло от двете страни
Домашният кордон блю в тиган е чудесна идея за бързо хапване. Опитайте да добавите любимите си подправки към картофите.