Само като се сетите сутрин, че трябва тепърва да бъркате сместа и какво ли още не се отказвате от идеята да хапнете топли палачинки. Това отнема много време, което превръща едно просто ястие на пръв поглед в сложен процес на приготовление.
Затова сме решили да ви предложим решение на проблема.
Първо на следващия ден ще ядете вкусни палачинки със специална рецепта и второ тестото за една нощ ще направи закуската ви по- пухкава и вкусна.
Необходими съставки:
Пшенично брашно 400 гр
мляко 1 л
яйце 3 бр.
Слънчогледово олио 100 ml
Суха мая 1 супена лъжица
сол на вкус
масло на вкус
Подготовка
В чаша, разредете маята с малко топла вода и оставете да поседи за 5 минути. В дълбок контейнер, разбийте 3 яйца заедно със солта и маслото и разбъркайте добре. Изсипете млякото и маята.
Добавете брашното на малки порции и разбъркайте тестото до гладка консистенцията. Сега го сложете в хладилника за през нощта.
На сутринта ще е нужно само да си направите палачинки в добре нагорещен тиган с няколко капки олио.
Сутрешните палачинки се правят по обичайния начин от двете страни. Сервират се с конфитюр, сладко или шоколад, или каквото ви пасва на вкуса.
Ако сте съгласни с това, споделете рецептата.