Правя този Ябълков пай с крем вместо популярната шарлота. Меко тесто и много ябълки в кремообразна плънка:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Правя този Ябълков пай с крем вместо популярната шарлота. Меко тесто и много ябълки в кремообразна плънка:
Правя този Ябълков пай с крем вместо популярната шарлота. Меко тесто и много ябълки в...
2830
Правя този Ябълков пай с крем вместо популярната шарлота. Меко тесто и много ябълки в кремообразна плънка:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес ще споделя с вас една рецепта за прекрасен ябълков пай, който идеално ще замени традиционната шарлота. Приготвянето на този пай не изисква много усилия, но резултатът е наистина впечатляващ.

Тестото за сладкиша се получава невероятно меко и нежно, а ябълковият пълнеж под заквасена сметана добавя специален чар. Запишете си необходимите продукти за ефирно нежния Ябълков пай с крем пълнеж :

Ябълков пай с крем пълнеж

Продукти за форма 24 см:

  • 5-6 средно големи ябълки

За тестото:

  • 220 гр.брашно
  • 120 гр.заквасена сметана с масленост 15%
  • 150 гр.масло
  • 60 гр.захар
  • 1 равна чаена лъжичка бакпулвер

За пълнежа:

  • 2 яйца
  • 350 гр.заквасена сметана 15%
  • 170 гр.захар
  • 1 пак. (8 гр.) ванилена захар
  • 2 с.л. с връх брашно
  • 1 равна чаена лъжичка нишесте

Приготвяне:

Да започнем с тестото. Това ще бъде маслено тесто, което се приготвя по нестандартен начин и се отличава със своята нежност. Ще ни трябват съставки като масло, заквасена сметана, захар, брашно и бакпулвер.

Разтопете маслото и го оставете леко да се охлади. Добавете заквасената сметана към маслото със стайна температура.

сметана в маслото

След като добавите заквасена сметана, добавете захар.

Смесете всички съставки с бъркалка, докато захарта се разтвори напълно. Трябва да се получи хомогенна маса, напомняща на цвят и консистенция лек крем.

кремообразна смес

Смесете брашното с бакпулвера и го пресейте в сместа от заквасена сметана и масло, като правите това на няколко етапа и всеки път разбърквате добре до получаване на гладка консистенция.

тесто шарлота

След това леко омесете тестото с ръце за минута.

тесто ябълков сладкиш

Поставете готовото тесто в хладилника за 20 минути.

тесто в плик

Докато тестото се охлажда, пригответе плънката.

Разбийте яйцата в отделен съд, добавете заквасена сметана, обикновена и ванилова захар.

продукти крем

Разбийте получената маса до гладкост.

крем пълнеж

Добавете брашното и нишестето към сместа, разбийте всичко отново до гладкост. Пълнежът трябва да има консистенция, подобна на гъсто тесто за палачинки.

Извадете тестото от хладилника и го поставете в тава за печене, най-добре е да използвате форма с пръстен.

тесто във форма

С ръце разпределете тестото по дъното и стените на тавата, като му придадете еднаква дебелина.

Пригответе ябълките, като ги нарежете на четвъртинки и нарежете всяка четвъртинка на тънки филийки.

Поставете нарязаните ябълки върху охладеното тесто и изсипете сместа със заквасената сметана върху целия пълнеж.

ябълки в тесто„

заливка пай

Оформете тестен борд над плънката, за да не изтече при печене.

пай преди печене

Поставете формата във фурната, предварително загрята на 180 градуса, за 55-60 минути.

пай във фурната

След изпичане паят ще придобие златиста коричка, а плънката ще се втвърди, превръщайки се в деликатно суфле.

изпечен ябълков пай

Паят трябва да се охлади леко преди сервиране, така че плънката да стегне напълно.

вкусен ябълков пай

Така ще получите разкошен ябълков пай, който спокойно може да съперничи на торта по вкус и вид.

ябълков пай парче

Да ви е сладко!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft