Гъби и кайма? Това е перфектна комбинация, която ще бъде перфектна като предястие за най-скъпите ви гости.
Гъби, кайма и кашкавал явно са доказана и много популярна комбинация в кухнята. Тази рецепта използва всички тях.
Вкусно е и наистина лесно.
Мисля, че това е и идеалната идея за бърза и лесна вечеря по всяко време на седмицата.
След като опитате тази рецепта, гъбите, пълнени с кайма, ще бъдат хит в дома ви.
И така - ето необходимите продукти за Пълнени гъби с кайма и кашкавал :
Пълнени гъби с кайма и кашкавал
Продукти:
- 500 г гъби
- 500 г мляно месо
- магданоз
- 100 г кашкавал или сирене
- масло
- сол
- смлян черен пипер
- сладък червен пипер
Приготвяне:
Първата стъпка е да почистите гъбите и да премахнете пънчетата им.
Снимка: YouTube
Готовите гъби се нареждат в тава, леко намазана с олио.
Овкусете каймата със сол, черен пипер и червен пипер. Добавете наситнения магданоз и разбъркайте всичко.
Снимка: YouTube
Препоръчвам топчетата от кайма да се оформят с ръкавици или леко намаслени ръце.
Снимка: YouTube
Когато са готови, се слагат в гъбите и се намазват леко с олио.
Сложете всичко във фурната и печете на 180°C за 30 минути .
През това време настържете кашкавала. Когато нашите пълнени гъби са готови, ги поръсваме с настърган кашкавал и ги слагаме във фурната за още 5 минути.
Снимка: YouTube
Идеалното предястие е готово.
Снимка: YouTube
Можете да приготвите гъби пълнени с кайма за вечеря или като предястие за гости. Изглеждат невероятно със зеленчуци.
Снимка: YouTube
Може да ги поднесете и например върху лист от салата.
Желаем ви добър апетит! :-)