400 грама извара (обезмаслена)
4 яйца
20-30 грама пармезан
1 супена лъжица царевично нишесте
50 милилитра обезмаслено прясно мляко
1-2 домата (около 120 грама)
сол и сухи подправки на вкус (копър, лук, целина)
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява при 200 градуса.
В купа комбинирайте изварата с яйцата, добавете пармезана (настърган) и подсолете според вкуса си.
Нишестето разтворете отделно в прясното мляко, което след това изсипете в полученото тесто.
Разпределете последното във форма с диаметър около 20 сантиметра (най-добре да използвате силиконова, ако не разполагате с такава, подмажете с олио и поръсете с грис, трици или сухари друг съд).
По повърхността подредете доматени кръгчета и поръсете с подправки и мъничко сол.
Изпечете във вече сгорещената фурна в продължение на 35 минути.
Добър апетит!